Follow us

Εύκολο κουνουπίδι γκρατέν

Εύκολο κουνουπίδι γκρατέν

Υλικά

υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι

1,5 λ. γάλα πλήρες

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

40 γρ. βούτυρο και λίγο για το πυρέξ

1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε σε κατσαρόλα μέχρι τα 2/3 αλατισμένο νερό να βράσει και τοποθετούμε επάνω ένα καλαθάκι με το κουνουπίδι.

Αφήνουμε να μαλακώσει στον ατμό 10' περίπου (από τη στιγμή που βράζει το νερό).

Κρατάμε 100 ml από το νερό αυτό.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε το κουνουπίδι.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Λυώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε 3' περίπου.

Προσθέτουμε το νερό και το γάλα και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Προσθέτουμε εκτός φωτιάς τη μισή γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη σάλτσα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στο κουνουπίδι ώστε να καλυφθεί.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και σκορπίζουμε επάνω λίγο βούτυρο.

Τοποθετούμε το πυρέξ στη μέση του φούρνου και ψήνουμε για 10'.

Κατόπιν, ανάβουμε το γκριλ και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.