Υλικά
Υλικά
125 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντρά κομμένα
180 ml κρύο νερό
4 κ. σ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
90 γρ. ψιλο-τριμμένο Σαν Μιχάλη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αβγά
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Βάζουμε το νερό με 3 κουταλιές από το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύοντας, σταθερά, το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε ξανά την κατσαρολίτσα στην εστία και ζεσταίνουμε ελαφρά, ανακατεύοντας πάντα τη ζύμη, μέχρι να σφίξει.
Απομακρύνουμε και πάλι το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε στη ζύμη το τυρί και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε, ένα-ένα, στην κρύα πια ζύμη κι ανακατεύουμε πάλι δυνατά ώστε να ενσωματωθούν καλά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και με στόμιο διαμέτρου 6 χιλ.
Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Φτιάχνουμε με το κορνέ μπαλίτσες ζύμης, τις πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φροντίζοντας να κολλήσουν πάνω τους και τις μοιράζουμε πάνω στο χαρτί, αφήνοντας κενά ανάμεσα τους γιατί φουσκώσουν καθώς θα ψήνονται.
Τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρουμε ει δυνατόν ζεστές την ώρα του απεριτίφ ή ως μεζέ.