Follow us

Αφράτα σου με Σαν Μιχάλη κι αμύγδαλα

Αφράτα σου με Σαν Μιχάλη κι αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

125 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντρά κομμένα

180 ml κρύο νερό

4 κ. σ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

αλάτι

90 γρ. ψιλο-τριμμένο Σαν Μιχάλη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 αβγά

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Βάζουμε το νερό με 3 κουταλιές από το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύοντας, σταθερά, το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα.

Βάζουμε ξανά την κατσαρολίτσα στην εστία και ζεσταίνουμε ελαφρά, ανακατεύοντας πάντα τη ζύμη, μέχρι να σφίξει.

Απομακρύνουμε και πάλι το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε στη ζύμη το τυρί και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε, ένα-ένα, στην κρύα πια ζύμη κι ανακατεύουμε πάλι δυνατά ώστε να ενσωματωθούν καλά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και με στόμιο διαμέτρου 6 χιλ.

Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Φτιάχνουμε με το κορνέ μπαλίτσες ζύμης, τις πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φροντίζοντας να κολλήσουν πάνω τους και τις μοιράζουμε πάνω στο χαρτί, αφήνοντας κενά ανάμεσα τους γιατί φουσκώσουν καθώς θα ψήνονται.

Τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρουμε ει δυνατόν ζεστές την ώρα του απεριτίφ ή ως μεζέ.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.