Follow us

Μπαμπανάτσα

Μπαμπανάτσα

Υλικά

Υλικά

Για το χυλό

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο αλάτι

50 ml ελαιόλαδο

600-650 ml νερό

Για τη γέμιση

750 γρ. σπανάκι

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με μερικά πράσινα φύλλα τους

1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο

2 κ. σ.  άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

50 ml ελαιόλαδο

1 κ. σ. σουσάμι για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αχνίζουμε το σπανάκι, σε ένα τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι να μαραθεί.

Το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.

Βάζουμε το στο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο, μέχρι να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Στύβουμε το σπανάκι με τα χέρια μας και το ρίχνουμε κι αυτό στο τηγάνι.

Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε, καλά.

Αφήνουμε να σιγομαγειρεύονται όλα μαζί για λίγο μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Ενώ θα κρυώνει η γέμιση, ανακατεύουμε τα υλικά για το χυλό σε μια λεκάνη ή στο μίξερ και τα δουλεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Αν πήξει παραπάνω, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ.

και απλώνουμε στον πάτο του το μισό χυλό.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και την καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό, φροντίζοντας να πάει παντού.

Ραντίζουμε την μπαμπανάτσα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο ?, για περίπου 1 ώρα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.