Follow us

"Ντάκος" με καραμελωμένο μπέικον και flakes παρμεζάνας

"Ντάκος" με καραμελωμένο μπέικον και flakes παρμεζάνας

Υλικά

Υλικά

2 παξιμάδια της αρεσκείας μας 

2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

4 φέτες μπέικον

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη

1 κουτ. σούπας μέλι ή maple syrup 

1 ματσάκι ρόκα κομμένο άτσαλα με τα χέρια

1 κουτ. σούπας θυμάρι

αλάτι χοντρό/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

flakes παρμεζάνας

Εκτέλεση

Μέσα στο ταπεράκι τοποθετούμε τα παξιμάδια το ένα δίπλα στο άλλο, σκορπάμε επάνω τους την ψιλοκομμένη ντομάτα, ώστε να τα καλύψει, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να ποτίσουν λίγο από το ζουμάκι της.

Σε ένα αλουμινόχαρτο απλώνουμε τις φέτες μπέικον, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, απλώνουμε ομοιόμορφα το μέλι σε λεπτό στρώμα, προσθέτουμε θυμάρι και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να δούμε να κάνουν μια όμορφη ροδοκόκκινη, γυαλιστερή κρούστα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το σκορπάμε πάνω στα παξιμάδια εναλλάξ με τη ρόκα.

Ολοκληρώνουμε με τα flakes παρμεζάνας και το αλατοπίπερο, σερβίρουμε αμέσως. TIPS: Αν δεν μπορούμε να πάρουμε τις ντομάτες στη δουλειά και να τις κόψουμε λίγο πριν την κατανάλωση, ώστε να συνθέσουμε το πιάτο εκείνη τη στιγμή, διαλέγουμε παξιμάδια πιο χοντρά, ώστε να νοτίσουν από τους χυμούς της ντομάτας, μέχρι την ώρα που θα τα γευτούμε, χωρίς να λιώσουν εντελώς.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.