Υλικά
υλικά
6-8 μπουτάκια κοτόπουλου (ή άλλα κομμάτια ανάλογου μεγέθους)
250 ml ξινόγαλο
2 φλ.τσ. αλεύρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ξινόγαλο με λίγο αλάτι και βυθίζουμε τα κομμάτια, να καλυφθούν τελείως.
Τα αφήνουμε έτσι το λιγότερο για 30', αλλά αν θέλουμε και όλη τη νύχτα.
Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με αρκετό αλάτι και πιπέρι (μπορούμε να προσθέσουμε λίγη γλυκιά πάπρικα).
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (που να παίρνει κάποιο σκέπασμα) και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει καλά (ιδανικά, στους 180ο).
Στραγγίζουμε τα κομμάτια από το πολύ υγρό και τα τυλίγουμε με το αλεύρι γύρω γύρω.
Τα τινάζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε να τηγανιστούν 6'-8' από τη μια πλευρά και κατόπιν τα γυρίζουμε και σκεπάζουμε το σκεύος.
Τα αφήνουμε έτσι άλλα 6' περίπου.
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για 2' και σερβίρουμε αμέσως. tips: το ξινόγαλο θα μαλακώσει το κρέας και θα το κάνει νόστιμο.
Προσοχή χρειάζεται στη διάρκεια του τηγανίσματος.
Αν τα κομμάτια είναι μικρότερα κινδυνεύουν να "στεγνώσουν".
Αν θέλουμε το κοτόπουλο πιο πικάντικο μπορούμε να προσθέσουμε στο αλεύρι 1 κ.γ.
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.