Από τη Ρόουζ
Τη σαλάτα αυτή τη φτιάχνουμε στην πατρίδα μου, τη Νιγηρία. Την ετοιμάζουμε σε μεγάλες γιορτές, όπως γάμοι, βαφτίσια και γενέθλια. Τη σερβίρουμε μαζί με τηγανητό ρύζι. Όλη η οικογένεια και οι γείτονες τρώμε μαζί, ακούμε μουσική και χορεύουμε. Ανταλλάσσουμε δώρα και ευχές.
υλικά (για 6 άτομα)
200 γρ. καρότα
800 γρ. λάχανο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κονσέρβες καλαμπόκι γλυκό
3 κουταλιές της σούπας σταφίδα
1 φλιτζάνι αρακάς
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
εκτέλεση
Αφού καθαρίσετε τα καρότα και το λάχανο, τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και ψιλοκόβετε το λάχανο. Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτετε τον αρακά, το καλαμπόκι και τη σταφίδα. Aλατίζετε ελαφρά.
Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε τέσσερις κουταλιές της σούπας ξύδι και τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Τα ρίχνετε μέσα στην έτοιμη μαγιονέζα. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα.
Συνταγή από το βιβλίο "Μαγειρικές εντός" με τη φροντίδα του Ηλία Μαμαλάκη, Εκδόσεις ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ + ΧΡΩΜΑ.