Υλικά
200γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένεςΥλικά:
60ml tequila
Χυμό από 1/2 lime
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουτ. σούπας triple sec ή 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες με όλα τα υλικά μας εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να μαριναριστούν, να πάρουν όλα τα αρώματα.
Έπειτα, σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε τις γαρίδες μας με μερικές κουταλιές από το ζουμί της μαρινάδας και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε μια εξωτική πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και cranberries ή μόλις κρυώσουν να τις περάσουμε σε σουβλάκι μαζί με ντοματίνια και μοτσαρέλα.
Υπέροχη πρόταση για μπουφέ ή φιλικές συναντήσεις στη βεράντα.