Υλικά
υλικά για 6-8 άτομα
450 γρ. βίδες ή φαρφάλες
2 στήθη κοτόπουλου
300 γρ. τοματίνια τσέρυ ή βαλανίδια
4 φιλέτα αντζούγιας σε κομματάκια (προαιρετικά)
12 μαύρες ελιές χωρισμένες στη μέση
1 φλ.τσ. caesar dressing* έτοιμο ή σπιτικό
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τους σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.
Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τις ελιές και τις αντζούγιες με τα 3/4 του dressing.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο dressing και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
*αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας caesar dressing θα χρησιμοποιήσετε 80 γρ.
παρμεζάνα τριμμένη, 2 κ.σ λευκό ξίδι, 1 σκ.σκόρδο λυωμένη, 120 γρ.
μαγιονέζα, 1 κ.σ μουστάρδα Ντιζόν, 1-2 φιλετάκια αντζούγιας και 30 ml ε.π.
ελαιόλαδο.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τη μαγιονέζα, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτετε αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας να ενσωματωθεί.
Προσθέτετε στο μείγμα τη μαγιονέζα ανακατεύοντας με κουτάλι.
Ρίχνετε αλατοπίπερο.
Updated: 03/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 01/08/13