Υλικά
υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 2 κ. (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής)
3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 φλ.τσ. ελιές Καλαμών από άλμη
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
2 πράσινες ή κίτρινες πιπεριές στα 4
4-5 σκ.σκόρδου
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. ματζουράνα ξερή
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα.
Τις βάζουμε στο σκεύος που θα μπει στο φούρνο με 2-3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη από τη ρίγανη και τη ματζουράνα και 3 σκ.σκόρδου σε φετάκια.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε ελιές και πιπεριά και συγκεντρώνουμε γύρω γύρω στο σκεύος, ώστε να αφήσουμε χώρο για το κοτόπουλο.
Τρίβουμε ή λυώνουμε τα υπόλοιπα σκόρδα και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι (από 1κ.γ.), 3 κ.σ ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά να γίνουν ένα μείγμα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο.
Το τρίβουμε με το μείγμα του σκόρδου μέσα-έξω, ώστε να μείνει όλο επάνω στο κοτόπουλο.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο κέντρο του σκεύους και το ψήνουμε για 1 ώρα και 20' περίπου, γυρίζοντάς το μία φορά ενδιαμέσως.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 1-2 φορές τις ντομάτες και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στο κοτόπουλο.