Follow us

Τυροκαυτερή με πιπεριές

Τυροκαυτερή με πιπεριές

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

3 πιπεριές Φλωρίνης 

1/2 κ. φέτα

3-4 κ.σ. κατίκι Δομοκού

1/2 κ.γ. πάπρικα καφτερή ή μπούκοβο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

παρασκευή

Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.

Τις κλείνουμε αμέσως σε πλαστική σακούλα και μετά από 5' τις ξεφλουδίζουμε.

Τις βάζουμε στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα με ομοιόμορφο κοκκινωπό χρώμα.

Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε περισσότερο κατίκι ή 1 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο πιπέρι.

Αφήνουμε την τυροκαυτερή στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, να δέσουν οι γεύσεις. tips: τυροκαυτερή μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα ελληνικά λευκά τυριά που ίσως διαθέτουμε, όπως π.χ.

το φρέσκο τυρί της Ανδρου και άλλων νησιών.

Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σκέτη ή σε ψωμάκια γαρνιρισμένα π.χ.

με γαύρο μαρινάτο, με μαύρες ελιές, με λεπτά φετάκια παστουρμά.

Συνοδεύει επίσης, καλαμαράκια τηγανιτά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.