Υλικά
Υλικά
15-20 μικρά ντοματάκια από τσαμπί
1 αβοκάντο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1 κγ χυμό λεμονιού
1/4 κούπας μαγιονέζα
8 φέτες μπέικον
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος από τα ντοματάκια και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι.
Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μια επιφάνεια με στρωμένο χαρτί κουζίνας για 15 λεπτά για να στραγγίξουν.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το μπέικον μέχρι ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και το μπέικον και ανακατεύουμε.
Με ένα κουτάλι του γλυκού αδειάζουμε μικρή ποσότητα μείγματος μέσα στα ντοματάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σερβίρουμε κρύα με λίγο μαϊντανό επάνω.