Follow us

Σαρδέλες γεμιστές

Σαρδέλες γεμιστές

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

1 κιλό σαρδέλες

1 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα

3 αβγά

1 1/2 κουταλιά της σούπας κάππαρη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο (3 κουταλιές)

1 κουταλάκι θυμάρι τριμμένο

φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

1 1/2 κούπα φρέσκες ντομάτες λιωμένες βρασμένες για λίγο

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις σαρδέλες από τα λέπια και κόψτε τους τα κεφάλια.

Ανοίξτε τις και αφαιρέστε τους το κόκαλο.

Χτυπήστε τα αβγά με αλάτι και πιπέρι και με μια κουταλιά από το λάδι.Φτιάξτε ένα μίγμα με την κεφαλογραβιέρα, την κάππαρη, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, 3 κουταλιές από το λάδι και προσθέστε τόση τριμμένη φρυγανιά όση θα χρειαστεί για να γίνει το μίγμα πηχτό.

Αλείψτε με το αβγό το άνοιγμα κάθε σαρδέλας και βάλτε μια κουταλιά από το μίγμα.

Κλείστε την και πιέστε την να ενώσει.Βάλτε λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι.

Τυλίξτε τις γεμιστές σαρδέλες με αβγό και μετά με φρυγανιά και τηγανίστε τις.

Αδειάστε σ’ ένα ταψάκι τη μισή ντομάτα και στρώστε τις σαρδέλες.

Περιχύστε τις σαρδέλες με την υπόλοιπη ντομάτα κι από πάνω το υπόλοιπο λάδι.

Ψήστε τις σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.(Συνταγή από το βιβλίο της Σοφίας Σουλή «αγχολυτικές νοστιμιές στο πιάτο σας», εκδόσεις Μύρτος.)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.