Υλικά
υλικά για 4 άτομα
300 γρ. ρύζι για ριζότο (π.χ.αρμπόριο)
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 λ. ζωμό κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια (ή 3 μικρά) κολοκυθάκια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
για τη σκορδάτη κρέμα:
6 σκελίδες σκόρδο
100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Φτιάχνουμε πρώτα τη σκορδάτη κρέμα.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και βγάζουμε το πράσινο φύτρο που μπορεί να έχουν.
Τα ζεματάμε σε νερό που βράζει 4-5 φορές, αλλάζοντας το νερό 2 φορές.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σκόρδα με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Τα σωτάρουμε σε βαθύ και απλωτό σκεύος (π.χ.
ένα γουόκ) με λίγο βούτυρο για 2'-3', μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς να λυώσουν.
Αλατίζουμε και κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο.
Οταν μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1'-2'.
Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να το απορροφήσει.
Εν τω μεταξύ διατηρούμε το ζωμό μας ζεστό σε άλλο σκεύος.
Ρίχνουμε τον ζωμό λίγο λίγο περιμένοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε τον επόμενο και ανακατεύοντας το ρύζι συχνά.
Θα χρειαστεί περίπου 18'-20΄ μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να παραμένει αρκετά ρευστό.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τα 2/3 από τα κολοκυθάκια, το βούτυρο, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή σκορδάτη κρέμα.
Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα ρίχνοντας από πάνω λίγη από την υπόλοιπη κρέμα σκόρδου και στην κορυφή λίγα κολοκυθάκια.