Υλικά
Υλικά
250 γρ λαζάνια
800 γρ ντομάτα στον τρίφτη
8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
½ κούπα ελιές Καλαμάτας, κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 αβγά
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο
2 κσ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λαζάνια και περιχύνουμε με βραστό νερό.
Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά (ανακατεύοντας απαλά να μην κολλήσουν) και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά.
Σοτάρουμε ελαφρά σε ένα βαθύ τηγάνι το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 6'-7' λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ καλά λαδωμένο στρώνουμε εναλλάξ τα λαζάνια, τη γαλοπούλα, ελιές και σάλτσα ντομάτας.
Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το τυρί και ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Τα σερβίρουμε χλιαρά.