Υλικά
Υλικά
1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
3/4 κούπας μαυρομάτικα φασόλια
6 αβγά
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα γραβιέρα, τριμμένη
1 κσ χυμό λεμονιού
3 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια για 15 λεπτά και μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε στο μπλέντερ τη ντομάτα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
Τοποθετούμε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Στη συνέχεια, σπάμε τα αβγά στην επιφάνεια της σάλτσας και μαγειρεύουμε για ακόμη 7-8 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει εντελώς.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μικρές κουταλιές σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, όσο είναι ακόμη ζεστά τα αβγά.
Καταναλώνεται ζεστό.