Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
1 κσ πάπρικα (γλυκιά)
1 1/2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας ζωμό κότας
200 γρ ντομάτα στον τρίφτη
3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 πακέτο λιγκουίνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κσ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σφίξει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Τοποθετούμε στη σάλτσα το κοτόπουλο.
Μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.