Υλικά
υλικά (για 4 άτομα)
600 γρ. σπανάκι φρέσκο, τρυφερό, χωρίς χοντρά κοτσάνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
4 αβγά βρασμένα σφιχτά
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
(4 πυρίμαχα βαθειά ατομικά σκεύη)
παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το σπανάκι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και μαραίνουμε για 2' το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και αφήνουμε να μαραθεί για 10'-12', σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Οταν μισοκρυώσει προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
Καθαρίζουμε τα αβγά μας και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Τοποθετούμε σε κάθε σκεύος από δύο μισά αβγά, με το κομμένο μέρος προς τα επάνω.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί όλη την επιφάνεια.
Την ώρα που θα σερβίρουμε βάζουμε τα σκεύη στο γκριλ για 6'-7', μέχρι να λυώσει και να ροδίσει το τυρί.tips: μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια μπέικον που έχουμε ξεροψήσει, πριν πασπαλίσουμε με το τυρί.