Υλικά
Υλικά ( για 2-4 άτομα)
200 γρ φακές
100 γρ κινόα
1 κομμάτι χαλούμι (180-200 γρ)
250 γρ ντοματάκια, κομμένα στη μέση
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ λευκό ξύδι
Χυμό 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε τις φακές για 20-25 λεπτά και μόλις γίνουν στραγγίζουμε καλά και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσουν τελείως, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Στο μεταξύ βράζουμε την κινόα σε 500 ml νερού για 15 λεπτά.
Μόλις βράσει, στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε στο μπολ με τις φακές.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και κόβουμε το χαλούμι σε φέτες.
Τοποθετούμε το χαλούμι στο τηγάνι και ραντίζουμε με το 1/3 από το χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια τοποθετούμε στο μπολ με τις φακές και την κινόα.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα κρεμμύδια και τη μέντα και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.