Αλειμμα αβοκάντο με ταχίνι

Αλειμμα αβοκάντο με ταχίνι
υλικά
2 ώριμα αβοκάντο
5 κ.σ. ταχίνι
2 λεμόνια, το χυμό
1-2 σκ.σκόρδο λυωμένες
1/2 κ.γ. κίμινο σε σκόνη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το ταχίνι με το σκόρδο και 1/3 κ.γ. αλάτι. Κόβουμε τα αβοκάντο στα δύο, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα και τα λυώνουμε όλα με πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λεμόνι και χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το κίμινο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα ή δύο μπολ και πασπαλίζουμε επάνω με μπούκοβο. Σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να την κρατήσουμε μέχρι 1 ώρα στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη με μεμβράνη.
tips: τα αβοκάντο πωλούνται άγουρα, θα πρέπει λοιπόν να τα έχουμε αγοράσει τέσσερις-πέντε ημέρες πριν, ώστε να ωριμάσουν (εκτός ψυγείου). Οταν έχουν ωριμάσει τα διατηρούμε στο ψυγείο για δυο-τρεις ημέρες. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα λίγο πριν καταναλωθεί, καθώς το αβοκάντο μαυρίζει στην επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen