ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 χοιρινή κόντρα χωρίς κόκαλα (περίπου 2 κιλά)
4 µήλα κοµµένα σε µικρούς κύβους
2 µέτρια κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδο τριµµένο
8 φέτες µπέικον ψιλοκοµµένο
1 µεγάλη ρίζα φινόκιο ψιλοκοµµένη
λίγο ξερό ή φρέσκο φασκόµηλο και δεντρολίβανο
1 κουτ. γλυκού µπαχάρι τριµµένο
1 φλιτζάνι ουίσκι
1 µικρό φραντζολάκι ψωµί κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
2 φλιτζάνια χυµό µήλου
1 φλιτζάνι ζωµό κοτόπουλου
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανοίξτε το κρέας µε το µαχαίρι χαράζοντάς το κατά µήκος στη µέση. Αλατοπιπερώστε το από όλες τις πλευρές. Βάλτε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο. Ρίξτε το µπέικον και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Βάλτε µετά τα µήλα, το φινόκιο, το µπαχάρι και τα µυρωδικά. Αλατίστε και αφήστε για λίγα λεπτά. Σβήστε µε ένα σφηνάκι ουίσκι, ρίξτε το ψωµί και ανακατέψτε. Απλώστε το µείγµα στην εσωτερική πλευρά του κοµµένου κρέατος. Τυλίξτε το ρολό, δέστε το και βάλτε το σε µία µεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα και σοτάρετέ το µε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήστε µε το υπόλοιπο ουίσκι, ρίξτε τον χυµό µήλου και τον ζωµό κοτόπουλου, σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 3 ώρες. Όταν ψηθεί, στραγγίστε τη σάλτσα από τη γάστρα, βάλτε τη σε µία µικρή κατσαρόλα και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά µέχρι να πήξει.
Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.