ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
4 σκελίδες σκόρδο τριµµένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκοµµένο
4 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι
ξύσµα από 1 λεµόνι
4 κουτ. σούπας µαϊντανό ψιλοκοµµένο
2 κουτ. σούπας ξίδι µπαλσάµικο
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε µία γάστρα, σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, σε µέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και πασπαλίστε τα µε το αλεύρι. Ρίξτε τα στη γάστρα και συνεχίστε το σοτάρισµα ανακατεύοντας µέχρι να πάρουν χρώµα από όλες τις πλευρές. Σβήστε µε το κρασί, προσθέστε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, το δεντρολίβανο, και σκεπάστε τη γάστρα. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου ή µέχρι να µαλακώσει το κρέας, χωρίς να ξεσκεπάσετε το σκεύος. Σε ένα µπολ ανακατέψτε τις αντσούγιες ψιλοκοµµένες, το ξύσµα λεµονιού, τον µαϊντανό, το ξίδι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Περιχύστε µε το µείγµα αυτό τα ψηµένα παϊδάκια και σερβίρετε.
Συνταγή από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Αυτή είναι η κουζίνα μου», εκδόσεις Πατάκη.