Follow us

Ζυμαρικά "κοχύλια" με αχιβάδες και ψητά τοματίνια


Ζυμαρικά "κοχύλια" με αχιβάδες και ψητά τοματίνια

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

300 γρ. μεγάλα "κοχύλια" (ζυμαρικά κουφωτά με ρίγες)

25 τοματίνια βελανίδια ή τσέρι

300 γρ. αχιβάδες ζωντανές (ή 16 μικρά κυδώνια)

4 σκ. σκόρδο (ή 3 μεγάλες)

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού(αν δεν έχουμε βάζουμε μαϊντανό)

1 κ.γ. θυμάρι ξερό

1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο

2 μπάλες μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Πλένουμε τα τοματίνια και τα απλώνουμε σε ταψάκι επάνω σε αλουμινόχαρτο.

Τα ραντίζουμε με λίγο αλαιόλαδο και αλάτι και τα βάζουμε στο φούρνο.

Μετά από 15', όταν έχουν αρχίσει να ζαρώνουν, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο σκόρδο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ο και τα ψήνουμε 15' ακόμα, μέχρι σχεδόν να λυώσουν (δεν σβήνουμε το φούρνο γιατί θα τον χρειαστούμε).

Στο διάστημα που ψήνονται, πλένουμε καλά τις αχιβάδες και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να αχνιστούν και να ανοίξουν, κάτι που θα χρειαστεί περίπου 7'-8'.

Στραγγίζουμε, τις κρατάμε στην άκρη και σουρώνουμε το ζουμί τους.

Βράζουμε τα κοχύλια al dente.

Σε πολύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά 4 κ.σ ελαιόλαδο με τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο σε φετάκια (προσοχή να μην πάρουν χρώμα).

Προσθέτουμε το θυμάρι, τα μισά τοματίνια, τις αχιβάδες.

Ανακατεύουμε 1' σε δυνατή φωτιά, ώστε να αναμειχθούν όλα καλά.

Προσθέτουμε 3-4 κ.σ από το ζουμί των αχιβάδων και κρατάμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ρηχό πυρέξ και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ από τη σάλτσα του τηγανιού.

Τα τακτοποιούμε έτσι ώστε τα ζυμαρικά να έχουν το άνοιγμα προς τα επάνω.

Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα με τις αχιβάδες, απλώνουμε τα υπόλοιπα τοματίνια με τους χυμούς τους, τον βασιλικό, πιπέρι και σκεπάζουμε με τα κομμάτια της μοτσαρέλας.

Τα βάζουμε σε δυνατό φούρνο για 6'-7' μέχρι να λυώσει το τυρί.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με όλα τα υλικά και σερβίρουμε χωρίς να τα περάσουμε από φούρνο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.