Follow us

Πίτσα marinara

Πίτσα marinara

Υλικά

υλικά

400 γρ. ζύμη για πίτσα

300 γρ. ώριμες ντομάτες

4 σκ. σκόρδο σε φετάκια

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια μαζί με 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.γ.

ζάχαρη (εκτός αν είναι πολύ γλυκές) και ελάχιστη ρίγανη.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10', μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

Στρώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε ταψάκι για πίτσα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά.

Μόλις κρυώσει η σάλτσα την απλώνουμε στη ζύμη.

Σκορπίζουμε επάνω τα φετάκια του σκόρδου και τη ρίγανη.

Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Ψήνουμε την πίτσα για 15' μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή.σημ.

η πίτσα marinara ήταν το φτωχικό φαγητό των ναυτικών (marinai) ή η πίτσα που ετοιμαζόταν εύκολα με υλικά που δεν χάλαγαν στα ταξίδια.

Δεν έχει σχέση με την πίτσα με θαλασσινά με την οποία πολλοί την συγχέουν.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.