Follow us

Πίτσα Ρομάνα

Πίτσα Ρομάνα

Υλικά

Υλικά

μία δόση ζύμης για πίτσα (περ. 400 γρ.)

400 γρ. ντομάτες

300 γρ. mozzarella bufala

30 γρ. κάππαρη

6 φιλετάκια αντσούγιας

1 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

2 σκ. σκόρδο

ελάχιστη ζάχαρη

ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε κομματάκια.

Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με 2 κ.σ ελαιόλαδο, το σκόρδο σε φετάκια, αλάτι και πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη και βράζουμε για 10' περίπου, μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει αρκετά η σάλτσα.

Προσθέτουμε τον βασιλικό και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ή δύο ταψάκια για πίτσα.

Στρώνουμε επάνω τη σάλτσα και απλώνουμε τη μοτσαρέλα σε φετάκια.

Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σκορπίζουμε επάνω την κάππαρη και μοιράζουμε τις αντσούγιες.

Ψήνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή, περίπου 25'-30'.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.