Follow us

Ζυμαρικά με αγκινάρες, κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρι

Ζυμαρικά με αγκινάρες, κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρι

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

4 αγκινάρες

400 γρ. φουζίλι ή πένες

300 γρ. μαλακό φρέσκο κατσικίσιο τυρί

50 γρ. πεκορίνο τριμμένο

40 γρ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα και κόβοντας κάθετα το επάνω μέρος.

Κατόπιν τις κόβουμε σε λεπτά κάθετα φετάκια.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με τη μία σκ.σκόρδου.

Οταν κάψει τηγανίζουμε τα φετάκια της αγκινάρας σε δυνατή φωτιά για 3' μέχρι να πάρουν χρώμα.

Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 15', μέχρι να μαλακώσουν (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο χλιαρό νερό).

Οταν είναι έτοιμες προσθέτουμε στο τηγάνι τον μαϊντανό και την άλλη σκελίδα σκόρδου τριμμένη, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαλακό τυρί, το μισό πεκορίνο, μια κ.σ ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente, κρατώντας 2-3 κ.σ από το νερό τους.

Τα ανακατεύουμε καλά με το μείγμα του τυριού.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες μαζί με όλο το περιεχόμενο του τηγανιού τους, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο.tips: αντί για κατσικίσιο φρέσκο τυρί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο, με πιο ήπιο γευστικό αποτέλεσμα.

Αντί για κουκουνάρι μπορούμε να βάλουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα: ζεματάμε, ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε μακρόστενα σπιρτάκια.

Τα καβουρδίζουμε προσεκτικά (καίγονται εύκολα).

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.