Follow us

Σαλάτα φακόρυζο με αυγοτάραχο Oshi – Zushi style (του chef Νίκου Φωτιάδη)

Σαλάτα φακόρυζο με αυγοτάραχο Oshi – Zushi style (του chef Νίκου Φωτιάδη)

Υλικά

Υλικά:

250 γραμ. φακές beluga

100 γραμ. ρύζι για σούσι

70 γραμ. λευκό ξίδι

30 γραμ. ζάχαρη

1 μικρό ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 ματσάκι μυρώνια

1/3 ματσάκι καυκαλήθρες

1/3 ματσάκι άνηθο

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη brunoise (σε πολύ μικρά κυβάκια)

1 ντομάτα κομμένη brunoise

1 καρότο κομμένο brunoise

100 γραμ. κάπαρη ψιλοκομμένη

50 γραμ. αγγουράκι τουρσί κομμένο brunoise

ελαιόλαδο

χυμό λεμόνι

ξύδι

γάρος

αυγοτάραχο μαλακό*

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο μαύρο

εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές και τις αφήνουμε λίγο να κρατάνε.

Τις σουρώνουμε και προσθέτουμε μέσα το μισό ξίδι, τα μισά κρεμμυδάκια, τα μισά μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο, τις μισές πιπεριές Φλωρίνης, τη ντομάτα, το καρότο, την κάπαρη, το αγγουράκι, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ρύζι: αφού το βράσουμε και όσο είναι καυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη με το ξύδι, τα οποία έχουμε βάλει να ζεσταθούν για να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά εκτός από τον άνηθο και κρατάμε και τη ντομάτα.

Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη καλά μέχρι να κρυώσει το μείγμα .Για το στήσιμο έχουμε έτοιμη την πρέσα** και με βρεγμένα χέρια βάζουμε μια λεπτή στρώση από το ρύζι, μετά αυγοτάραχο, μετά πάλι ρύζι και μετά φακή.

Στην επιφάνεια στρώνουμε το αυγοτάραχο, πρεσάρουμε καλά και το βγάζουμε από την πρέσα .Για το σερβίρισμα, έχουμε ετοιμάσει μια σάλτσα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον γάρο και προσθέτοντας την ντομάτα και τον άνηθο. * Για τη συνταγή αυτή χρησιμοποιήθηκε το "Μελίχλωρο" αυγοτάραχο Τρικαλινού.**Πρέσα ονομάζεται το ιαπωνικό ξύλινο σκεύος που χρησιμοποιούν για το "πρεσάρισμα" του ρυζιού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τα υλικά σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος ή τσέρκι και να τα πιέσετε από πάνω με ένα ανάλογο καπάκι.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.