Follow us

Παλμιέ με σκόρδο και βασιλικό

Παλμιέ με σκόρδο και βασιλικό

Υλικά

υλικά

250 γρ. σφολιάτα ξεπαγωμένη

4 σκ. σκόρδο

1 φλ.τσ. φύλλα βασιλικού ή 2 κ.σ. ξερό βασιλικό

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ανθό αλατιού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι, ελαιόλαδο

παρασκευή

Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα.

Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο 40Χ30 εκ.

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πιάνουμε τις δύο μακριές άκρες και τις τυλίγουμε σιγά σιγά προς το κέντρο της ζύμης, τη μία απέναντι στην άλλη, σταματώντας τρεις φορές για να αλείψουμε με ελαιόλαδο τη ζύμη.

Στο τέλος τα δύο ρολά θα συναντηθούν στο κέντρο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για 30'.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψί.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε επιφάνεια κοπής.

Κόβουμε με καλό μαχαίρι φέτες πάχους ενός εκατ.

και τις ακουμπάμε στο ταψί.

Οταν τελειώσουμε πασπαλίζουμε όλα τα παλμιέ με ανθό αλατιού.

Περνάμε τον πλάστη από πάνω τους πιέζοντας ελαφρά.

Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15'.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.