Follow us

Μπισκότα με λιαστή ντομάτα και ελιές

Μπισκότα με λιαστή ντομάτα και ελιές

Υλικά

υλικά

200 γρ. αλεύρι φαρίνα

60 γρ. βούτυρο 

100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

3-4 λιαστές ντομάτες από ελαιόλαδο ψιλοκομμένες

10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

1 αβγό χωρισμένο

1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

αλάτι, πάπρικα γλυκειά

παρασκευή

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ αλεύρι, 1/2 κ.γ.

αλάτι, πάπρικα και μαγιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και δουλεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλα να ενωθούν.

Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και ξαναζυμώνουμε.

Οταν γίνει μια λεία ζύμη προσθέτουμε τα 2/3 της γραβιέρας και ζυμώνουμε να πάει παντού.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τη ντομάτα και ζυμώνουμε ελαφρά.

Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Με ένα κουταλάκι παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ακουμπάμε στο ταψί.

Πατάμε τα μπισκοτάκια στη μέση να πλατύνουν.

Οταν τελειώσουν όλα τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι αβγού και πασπαλίζουμε επάνω ελάχιστο τριμμένο τυρί.

Τα ψήνουμε στο φούρνο περίπου 15'.

Γίνονται 40-45 μπισκοτάκια.tips: μια παραλλαγή γίνεται με σαλάμι πικάντικο ψιλοκομμένο αντί για λιαστή ντομάτα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.