Υλικά
Υλικά για 2 άτομα:
2 φιλέτα κοτόπουλου αρκετά για 2 άτομα
400 γρ. πράσινο λάχανο
1 μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
6 αλμυρά κράκερς
2 κ.σ βούτυρο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα κράκερς με το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν όλα καλά και αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετούμε το αλεύρι.
Χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ το αβγό.
Ανοίγουμε με μαχαίρι τα φιλέτα για να γίνουν πιο επίπεδα.
Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο στο αλεύρι, στη συνέχεια το βουτάμε στο αβγό και τέλος στο πιάτο με τα ψίχουλα.
Το κοτόπουλο μπορεί να γίνει τηγανητό ή ψητό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 15 λεπτά ή τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά.
Σερβίρουμε με τριμμένο λάχανο ανακατεμένο με τζίντζερ και λαδολέμονο.