Follow us

Μπακαλιάρος σε λευκή σάλτσα με πατάτες και πουρέ αρακά

Μπακαλιάρος σε λευκή σάλτσα με πατάτες και πουρέ αρακά

Υλικά

Υλικά:

1/2 κιλό μικρές πατάτες (baby), κομμένες σε λεπτές φέτες 

2 φιλέτα ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου περ. 650  γρ.

300 ml γάλα, πλήρες

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ βούτυρο

450 γρ. κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα μικρό ορθογώνιο ταψί με πατάτες στις οποίες προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πάνω στις πατάτες τοποθετούμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 150 ml από το γάλα με 120 ml από την κρέμα και ρίχνουμε πάνω στο ψάρι.

Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετούμε 1 κ.σ βούτυρο και ψήνουμε για 20 λεπτά.Στο μεταξύ, τοποθετούμε τον αρακά σε μία ρηχή κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο γάλα και κρέμα γάλακτος.

Τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας διαρκώς.

Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει τελείως ο αρακάς.

Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν λίγο τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και με μια επίπεδη κουτάλα σερβίρουμε ένα φιλέτο μαζί με πατάτες και προσθέτουμε πάνω του 1-2 κ.σ πουρέ.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.