Follow us

Αρακάς με αγκινάρες, ντομάτα και μαραθόριζα

Αρακάς με αγκινάρες, ντομάτα  και μαραθόριζα

Υλικά

υλικά

1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος ή καθαρισμένος φρέσκος

6 αγκινάρες μέτριες

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 κιλό ώριμες ντομάτες στον τρίφτη ή ένα κουτί ντοματάκια με το χυμό τους

1 μεγάλη μαραθόριζα (φινόκιο)

2 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

λεμόνια για τις αγγινάρες

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο, αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα, κόβουμε οριζόντια στη μέση και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα χνούδια.

Τρίβουμε κάθε αγκινάρα με λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν.

Καθαρίζουμε τη μαραθόριζα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμυδάκι με τη μαραθόριζα για 2'-3'.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε 2'-3' .

Προσθέτουμε τον αρακά.

Μετά από λίγο τοποθετούμε από πάνω τις αγκινάρες ανάποδα, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ένα φλ.τσ.

νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 45', ή μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.