Υλικά
Υλικά (περίπου 24 μπισκότα)
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
2 αβγά
1 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε το βούτυρο και το τυρί σε ένα μπολ.
Με ένα μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε 1 αβγό και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με το ειδικό εργαλείο του μίξερ για ψωμί μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά και σχηματίζουμε ένα δίσκο διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών.
Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού σε πάχος περίπου 4 χιλιοστών.
Με ένα κουπ-πατ ή ένα ποτήρι κόβουμε τα μπισκότα και τοποθετούμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε με όση ζύμη έχει περισσέψει.
Χτυπάμε ελαφρώς το άλλο αβγό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια των μπισκότων.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Διατηρούνται αεροστεγώς κλειστά έως και 4 μέρες.