Υλικά
υλικά
1 1/2 κ. μικρά χοιρινά μπριζολάκια
μαρινάδα:
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 σκ.σκόρδο λυωμένες
1/3 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
συνοδευτικό:
500 γρ. τοματίνια
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
παρασκευή
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε τα μπριζολάκια.
Τα κλείνουμε όλα σε πλαστική σακούλα τροφίμων που σφραγίζει και αφήνουμε να μαριναριστούν 1 ώρα ή περισσότερο.
Αν τα έχουμε αφήσει στο ψυγείο, τα βγάζουμε τουλάχιστον 30' πριν το ψήσιμο.
Αφαιρούμε το περίσσευμα της μαρινάδας από το καθένα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου περίπου 5' από κάθε πλευρά.
Εν τω μεταξύ λαδώνουμε τα τοματίνια, τα βάζουμε στη σειρά σε απλωτό σκεύος και τα ραντίζουμε με λίγη ζάχαρη και αλάτι.
Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, περίπου 10'.
Τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε το ψήσιμο 2' ακόμα.
Βγάζουμε τα μπριζολάκια και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρο, να διατηρηθούν ζεστά.
Βάζουμε το περιεχόμενο της σακούλας (τη μαρινάδα μαζί με τους χυμούς του κρέατος) σε κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρά.
Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με τη μαρινάδα και τα τοματίνια.
Το ίδιο γίνεται και με παϊδάκια από πρόβατο.