Follow us

Σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά

Σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά

Υλικά

Υλικά (για 12 περίπου σουβλάκια)

25 ντοματάκια

250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε 12 περίπου κύβους

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε 12 κομματάκια

12 μικρά λευκά μανιτάρια, καλά καθαρισμένα

2-3 κόκκινες πιπεριές

? κούπας χυμό λεμονιού

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

12 ξυλάκια για σουβλάκι, μικρού μεγέθους

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με τη φλούδα προς τα πάνω.

Ψήνουμε στους 180 C μέχρι το πάνω μέρος της πιπεριάς να αρχίσει να φουσκώνει και να μαυρίσει ελαφρά.Μόλις βγουν από το φούρνο τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σε κάθε ξυλάκι περνάμε ένα κομμάτι κολοκύθι, μανιτάρι, χαλούμι, πιπεριά, ντοματάκι και τοποθετούμε σε ένα μακρόστενο πιάτο στη σειρά.Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδα και το θυμάρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με το μείγμα βουρτσίζουμε απαλά τα σουβλάκια.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Μόλις βγουν από το ψυγείο, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’όλες τις μεριές και ν’αρχίσει το τυρί να λιώνει.

Σερβίρουμε με μερικά επιπλέον κομμένα λεμόνια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.