Ρολά τορτίγιας με κοτόπουλο

Ρολά τορτίγιας με κοτόπουλο
Υλικά:
2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
250 γρ. τυρί κρέμα
2/3 κούπας τριμμένο cheddar
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το κάτω μέρος τους), ψιλοκομμένα
300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
4-6 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους
Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
1/2 κ.γ  πιπέρι καγιέν


Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κοτόπουλο ώστε να γίνει πιο λεπτό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, το μαδάμε σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις τορτίγιες) σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά.  Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. 
Όταν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε κατά μήκος  και στην άκρη της τορτίγιας περίπου 2 κ.σ και τυλίγουμε σφιχτά. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 4 κομμάτια τα οποία συγκρατούμε κλειστά με μία οδοντογλυφίδα.
Tip. Η γέμιση μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα, ακόμη και το ίδιο πρωί, αλλά οι τορτίγιες καλό είναι να συναρμολογηθούν τελευταία στιγμή για να μην ξεραθούν.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen