Follow us

Jambalaya

Jambalaya

Υλικά

υλικά

4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους 3-4 εκ. 

200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

350 γρ. γαρίδες ωμές, καθαρισμένες

1 3/4 φλ.τσ. ρύζι μακρύκοκκο 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

από 1 κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά 

2  σκ.σκόρδο λυωμένες

1 φλ.τσ. ντομάτες λιαστές σε ελαιόλαδο, κομμένες

3 φλ.τσ. ζωμός κότας

1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.γ. πάπρικα

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

αλάτι, πιπέρι

μαϊντανός ψιλοκομμένος 

παρασκευή

Κόβουμε τις πιπεριές σε στενές λωρίδες.

Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε χοντρές φέτες.

Το αφαιρούμε, προσθέτουμε αν χρειάζεται λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, να ροδίσει καλά.

Το αφαιρούμε και βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Σοτάρουμε 5' ανακατεύοντας συνέχεια και ρίχνουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά.

Ανακατεύουμε 3'-4' και προσθέτουμε το ρύζι με το ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε να βράσει 10' και προσθέτουμε τις ντομάτες και το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν 5'-6' και ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και το σκόρδο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να γίνουν ροζ και το φαγητό να έχει πιεί το ζουμί του χωρίς να έχει στεγνώσει.

Σερβίρουμε με τον μαϊντανό από πάνω.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.