Follow us

Kρέπες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κάρι

Kρέπες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κάρι

Υλικά

υλικά για 12 κρέπες

για τις κρέπες

150 γρ. αλεύρι

250 ml γάλα

3 αβγά χτυπημένα

50 γρ. βούτυρο λυωμένο

ελάχιστο κάρι και αλάτι

για τη γέμιση:

3 μέτρια στήθη κοτόπουλου σε στενές λωρίδες

250 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι στον τρίφτη

400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

40 γρ. βούτυρο φρέσκο

1/2  φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή γκούντα

1 κ.γ. κάρι 

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Για τις κρέπες, ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με το αλάτι και το κάρι και ρίχνουμε στη μέση τα αβγά.

Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών και προσθέτουμε το βούτυρο λυωμένο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα μέχρι το 1/4.

Κατόπιν το ρίχνουμε όλο μαζί και χτυπάμε το χυλό.

Οταν γίνει λείος τον αφήνουμε να σταθεί 1.30' ώρα πριν τη χρήση.

Για να φτιάξουμε τις κρέπες βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελάχιστα ένα μέτριο τηγανάκι.

Οταν κάψει ρίχνουμε ποσότητα μεγάλης κουταλιάς και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί ένα λεπτό στρώμα σε όλο τον πάτο ομοιόμορφα.

Πρέπει να σχηματιστεί πολύ λεπτό στρώμα χυλού.

Μπορεί οι πρώτες κρέπες να μην πετύχουν απόλυτα, μέχρι να βρείτε τη σωστή ποσότητα χυλού και τη θερμοκρασία ψησίματος.

Ψήνουμε την κρέπα σε μέτρια φωτιά και όταν ροδίσει τη γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά.

Τοποθετούμε τις ψημένες κρέπες σε πιάτο, τη μία επάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να γίνουν όλες.Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ζωμό με λίγο βούτυρο και αλάτι και σιγοβράζουμε το τεμαχισμένο κοτόπουλο μέχρι να πιεί το ζουμί του και να ψηθεί -περίπου 15'.

Στο υπόλοιπο βούτυρο σωτάρουμε 1' το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην έχουν πια υγρά.

Οταν μισοκρυώσουν τα ανακατεύουμε με το ψημένο κοτόπουλο, το μισό τυρί, τη μισή κρέμα γάλακτος και το κάρι.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Βάζουμε στη μία άκρη κάθε κρέπας μιά κουταλιά από την κρύα γέμιση.

Τυλίγουμε τη κρέπα προσεκτικά γυρίζοντας τις δύο άκρες προς τα μέσα να κλείσουν τη γέμιση.

Τις τοποθετούμε κολλητά σε βουτυρωμένο πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το τυρί.

Τις ψήνουμε για 15'-18'.

Σερβίρουμε αμέσως.tip: οι κρέπες μπορούν να είναι έτοιμες στο σκεύος 1-2 ώρες νωρίτερα και να ψηθούν λίγο πριν το σερβίρισμα.

Επίσης...

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.

Νόστιµη Τάρτα µε Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Κοτόπουλο µε Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις υπέροχο κοτόπουλο με λάχανο στο φούρνο.