Follow us

QUICHE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

QUICHE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη ζύμη:

• 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 55 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

• 30 ml νερό

• μία πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο

• 2 μέτρια μωβ κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

• 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

• 3 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

• 4 αβγά

• 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

• 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

• 100 γρ. ντοματάκια, κομμένα στη μέση

• 50 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη

παρασκευή

Τοποθετούμε το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να δημιουργηθεί υφή σαν μικρά ψιχουλάκια.

Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ομογενοποιημένη ζύμη.

Αν το μείγμα είναι στεγνό, προσθέτουμε σταδιακά μία μία κουταλιά της σούπας επιπλέον νερό.

Σχηματίζουμε μία μπάλα ζύμης και τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.

Σοτάρουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα καστανό χρώμα.

Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο.

Ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών.

Τοποθετούμε σε μια ορθογώνια ή στρογγυλή ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φακές ή φασόλια για να έχει βάρος.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Όσο ψήνεται η ζύμη, ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.

Κατεβάζουμε στους 180 C και βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο.

Απλώνουμε στην επιφάνεια τα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αβγών.

Τοποθετούμε από πάνω τα ντοματάκια, τη φέτα και το υπόλοιπο δεντρολίβανο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως η γέμιση.

Αφήνουμε να κρυώσει πριν καταναλωθεί.

TIP: Αν δυσκολεύεστε να ανοίξετε τη ζύμη ή κολλάει στον πλάστη, δοκιμάστε να την ανοίξετε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.