Πράσινη σαλάτα με γιαούρτι και τζίντζερ

Πράσινη σαλάτα με γιαούρτι και τζίντζερ
Υλικά
Τρώγεται ως ορεκτικό ή ως ελαφριά σαλάτα
15 λεπτά / 2 άτομα 


1 ματσάκι σπαράγγια
Φύλλα από 1 αντίβ
1 αβοκάντο, κομμένο σε λωρίδες
Καρδιές από 1 μαρούλι
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
Λίγη γύρη (προαιρετικά)
Για το ντιπ γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 0%
1 κ.κ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σπαράγγια και καθαρίζουμε τον φλοιό στο κάτω μέρος τους. Τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε καυτό αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πολύ κρύο νερό με πάγο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Για το ντιπ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε με το μείγμα ένα βουναλάκι στο κέντρο μιας πιατέλας.

Σερβίρισμα:
Καρφώνουμε στο γιαούρτι τα φύλλα από το αντίβ, τα σπαράγγια, τις λωρίδες από το αβοκάντο και τις καρδιές από το μαρούλι. Περιχύνουμε τα σαλατικά με το ελαιόλαδο και το ξίδι και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) το γιαούρτι με τη γύρη.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen