Υλικά
300 γρ. φιογκάκια ή ορεκιέτεΥλικά για 4 άτομα
400 γρ. μπρόκολο
120 γρ. γκοργκοντσόλα (ιταλικό τυρί τύπου ροκφόρ)
3 σκ. σκόρδο κομμένες στα δύο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Πριν μαλακώσει πολύ το στραγγίζουμε και ρίχνουμε στο ίδιο νερό τα ζυμαρικά.
Από το μπρόκολο χωρίζουμε 200 γρ.
κορφούλες και τις κρατάμε στην άκρη (το υπόλοιπο το τρώμε με λαδολέμονο).
Ζεσταίνουμε σε μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο (δεν αφήνουμε να πάρει χρώμα).
Προσθέτουμε το μπρόκολο και την πιπερίτσα (αν τη θέλουμε), λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ρίχνουμε και το τυρί σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε προσεκτικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά όλα τα υλικά για 2' περίπου, μέχρι να ανακατευτεί καλά και να αρχίσει να λυώνει η γκοργκοντσόλα.
Σερβίρουμε αμέσως.