Υλικά
υλικά για 4 άτομα
400 γρ.πένες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
200 γρ. καλό χωριάτικο λουκάνικο
15 τοματίνια
1 κ.σ. φυλλαράκια φασκόμηλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Χαράζουμε τη μεμβράνη του λουκάνικου και κόβουμε το εσωτερικό σε χοντρές φέτες (αν έχετε φρέσκο λουκάνικο, πιθανό να διαλυθεί, αλλά δεν πειράζει).
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα τοματίνια.
Βάζουμε να βράσει αρκετό νερό για τα ζυμαρικά.
Οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις πένες.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι και σωτάρουμε το λουκάνικο με τα τοματίνια, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
Καθώς ψήνεται το λουκάνικο, το χωρίζουμε με τη σπάτουλα σε χοντρό κιμά.
Οταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το φασκόμηλο και συνεχίζουμε μέχρι να ζαρώσουν τα τοματίνια, ανακατεύοντας συχνά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνουμε τις πένες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το λουκάνικο, ανακατεύουμε 1' στη φωτιά και σερβίρουμε με το τυρί.
Η επιτυχία του πιάτου εξαρτάται από τη γεύση του λουκάνικου.