Υλικά
1 κ. μοσχάρι από μπούτιΥλικά
200 γρμ. κεφαλοτύρι
1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Ζητάμε από το χασάπη να χτυπήσει το κρέας μέχρι να γίνει σαν μια λεπτή φέτα, πάχους μισού πόντου.
Την κόβουμε σε κομματάκια μεγέθους χαρτοπετσέτας, προσπαθώντας να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και σχήμα.
Βάζουμε τις φετούλες σε ταψί, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Τις αφήνουμε να μαριναρισθούν μία ώρα.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια (όπως τις τηγανητές πατάτες).
Στραγγίζουμε τις φετούλες από τη μαρινάδα και την κρατάμε.
Βάζουμε ένα μπαστουνάκι τυρί σε κάθε φετούλα και τη δένουμε με σπάγκο σε τέσσερις μεριές, κατά πλάτος..
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα που να χωράει όλα τα ρολά σε μια σειρά και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
Ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό (να φθάνει μέχρι τη μέση του φαγητού), τη μαρινάδα, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μία ώρα περίπου, ώσπου να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Κόβουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε ολόκληρα τα ρολάκια με τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου ή βραστά χόρτα ή βραστά λαχανικά.