Follow us

Ρολάκια μοσχαριού κοκινιστά με τυρί και καρότο στη κατσαρόλα

Ρολάκια μοσχαριού κοκινιστά με τυρί και καρότο στη κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

1.300 γρ. μοσχάρι από μπούτι

300 γρ. κεφαλοτύρι

4 καρότα

1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

1/2 κ. τριμμένη ντομάτα ή ένα κουτί χυμός ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να χτυπήσει το κρέας μέχρι να γίνει μια λεπτή φέτα, πάχους μισού πόντου.

Την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους χαρτοπετσέτας, προσπαθώντας να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και σχήμα.

Τις αφήνουμε μία ώρα.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια (όπως τις τηγανητές πατάτες), καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια ίσου μεγέθους τα καρότα.

Βάζουμε ένα μπαστουνάκι τυρί και ένα μπαστουνάκι καρότο σε κάθε φετούλα, ρίχνουμε πιπέρι και τη δένουμε με σπάγκο σε τέσσερις μεριές, κατά πλάτος..

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα που να χωράει όλα τα ρολά σε μια σειρά και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό (να φθάνει μέχρι τη μέση του φαγητού) και μαγειρεύουμε 50 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και ελάχιστο αλάτι (το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό) και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Κόβουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε ολόκληρα τα ρολάκια μαζί με τη σάλτσα τους και λευκό ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.