Ρολάκια μοσχαριού κοκινιστά με τυρί και καρότο στη κατσαρόλα

Ρολάκια μοσχαριού κοκινιστά με τυρί και καρότο στη κατσαρόλα
Υλικά
1.300 γρ. μοσχάρι από μπούτι
300 γρ. κεφαλοτύρι
4 καρότα
1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/2 κ. τριμμένη ντομάτα ή ένα κουτί χυμός ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να χτυπήσει το κρέας μέχρι να γίνει μια λεπτή φέτα, πάχους μισού πόντου. Την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους χαρτοπετσέτας, προσπαθώντας να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και σχήμα. Τις αφήνουμε μία ώρα. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια  (όπως τις τηγανητές πατάτες), καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια ίσου μεγέθους τα καρότα. Βάζουμε ένα μπαστουνάκι τυρί και ένα μπαστουνάκι καρότο σε κάθε φετούλα, ρίχνουμε πιπέρι και τη  δένουμε με σπάγκο σε τέσσερις μεριές, κατά πλάτος.. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα που να χωράει όλα τα ρολά σε μια σειρά και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό (να φθάνει μέχρι τη μέση του φαγητού) και μαγειρεύουμε 50 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και ελάχιστο αλάτι (το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό) και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Κόβουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε ολόκληρα τα ρολάκια μαζί με τη σάλτσα τους και λευκό ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό. 



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen