Follow us

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες

Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες

Υλικά

Υλικά

1 1/2  κ. μοσχάρι ελιά

1 1/2 κ. πατάτες 

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

1 κ. γλ. ξερή μαντζουράνα 

2 κόκκοι μπαχάρι 

1 μικρό ξυλαράκι κανέλα 

1 κ.σ ξύδι

1/2 κ. ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και τις πατάτες κυδωνάτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν (γύρω στα 6 λεπτά).

Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο 1 ώρα.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύδι, τη ματζουράνα, το μπαχάρι, την κανέλα και πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αλατίζουμε και βάζουμε πάνω από το κρέας τις πατάτες.

Η σάλτσα, πρέπει να έρχεται στη μέση του φαγητού.

Αν είναι λιγότερη, προσθέτουμε νερό.

Μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.