Μοσχάρι λεμονάτο

Μοσχάρι λεμονάτο
Υλικά
1 κ. μοσχάρι σπάλα ή χτένι ή ελιά
2 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ.  ρίγανη
1/2 φλ. Χυμός από ένα λεμόνι 
Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 –3 λεπτά. ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό, όσο χρειάζεται για να φθάσει στη μέση των κομματιών του κρέατος. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει. Μαγειρεύουμε περίπου 1  ώρα και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι μέχρι να μαλακώσει τελείως. Όποτε βλέπουμε πως το ζουμί του τελειώνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη και κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού. Ταιριάζει με τηγανητές πατάτες ή πατάτες πουρέ ή σκέτο άσπρο ρύζι ή ρύζι με λαχανικά.  



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen