Υλικά
1/2 κιλό κολοκυθάκια Υλικά
6 αυγά
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ,ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φέτα σε κυβάκια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε (δεν τα τρίβουμε).
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,για 4'-5'.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, το τυρί (αν το χρησιμοποιήσουμε),τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ.
ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.Μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα.
Όταν ψηθεί από τη μια μεριά αναποδογυρίζουμε ,με τη βοήθεια ενός πιάτου ή καπακιού, για να ροδίσει και από την άλλη.
Σερβίρουμε το σφουγγάτο χλιαρό ή κρύο.