Υλικά
6 αυγά Υλικά
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές λευκό ξύδι
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα γυάλινο μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο ,αλάτι,πιπέρι και δυο κουταλιές ξύδι ,μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Τοποθετούμε το γιαούρτι στο ψυγείο να κρυώσει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά , ρίχνουμε δυο κουταλιές ξύδι και αλάτι.
Σπάμε πολύ προσεκτικά ένα ένα τα αυγά μέσα στο νερό που σιγοβράζει.
Όταν αρχίζουν να ασπρίζουν και έχει πήξει ο κρόκος, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Βάζουμε το γιαούρτι σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω τα αυγά.
Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο, λίγη πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.(ΣΗΜ.ένας εύκολος τρόπος για το ποσάρισμα των αυγών είναι να χρησιμοποιήσουμε μικρά στρογγυλά τσέρκια(στεφάνια) μαγειρικής.
Βάζουμε νερό να βράσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σπάμε τα αυγά ένα-ένα σε διαφορετικά μπολ, τοποθετούμε τα τσέρκια και ρίχνουμε το κάθε αυγό στο κάθε τσέρκι.
Μόλις αρχίζει να ασπρίζει, αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά με το γάντι και βγάζουμε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα) .