Υλικά
450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμάΥλικά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλάκι πελτέ
λίγο αλατοπίπερο
1 αβγό, χτυπημένο
200 γρ. κολοκυθάκι, τριμμένο και στραγγισμένο καλά
Για τη σάλτσα
100 γρ. άπαχο γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού
κάππαρη
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
4 μερίδες/275 θερμίδες
Εκτέλεση
Aνακατεύετε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε το αβγό και το κολοκυθάκι και σχηματίζετε 4 μεγάλα μπιφτέκια.Aφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.
Ψήνετε στο γκριλ κάθε πλευρά για 8 λεπτά περίπου.Αναμειγνύετε το γιαούρτι με την κάππαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το πιπέρι.
Περιχύνετε τα μπιφτέκια με το μείγμα αυτό και σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.Διατροφικά στοιχεία:ΠρωτεΐνηΦυτικές ίνεςΒιταμίνη C