Υλικά
1 κοτόπουλο μεγάλο, περ. 1800 κ. Υλικά
3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσ. κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλλας
1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα,σε χοντρά κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε στα 8 κιμμάτια.
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κρεμμύδια ,σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας , μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.Τα αφαιρούμε, προσθέτουμε λάδι και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Ρίχνουμε ξανά τα κρεμμύδια και μαζί τις ντομάτες, το ξύλο κανέλας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 περ.
ώρα,μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Λίγο πριν τελειώσει προσθέτουμε το τυρί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
(σημ.
Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με τυρί φέτα, ενώ ,σύμφωνα με άλλη εκδοχή, προστίθενται στο ψήσιμο πράσινες ελιές .)