Follow us

Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο

Υλικά

Υλικά

1 1/2 κιλό χοιρινό σπάλα

1 κιλό πράσα

1/2 κιλό σέλινο, με χοντρά κλωνάρια

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

χυμός 2 λεμονιών

αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα, κόβουμε τις άκρες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε μαζί με τα πράσα, σε κομμάτια δυο εκατοστών.

Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με 1 κ.σ αλάτι.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα πράσα και το σέλινο να για 3΄-4΄.

Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μερίδες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε 4΄-5΄λεπτά.

Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι νερό (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα),σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.

Μισή ώρα πριν τελειώσει προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

(σημ.

Το ίδιο φαγητό γίνεται και με ντομάτα.

Προσθέτουμε 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες και 1 κ.σ πελτέ μετά το σωτάρισμα και παραλείπουμε το λεμόνι.)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.